Snijplanken

Snijplanken die je messen én etenswaren respecteren

Een goede set snijplanken mag in de keuken van een gepassioneerde (thuis)kok natuurlijk niet ontbreken. Want waar ben je nu zonder deze gereedschappen? Bovendien geldt: mooie ingrediënten verdienen een goede snijplank. Degene die je in ons assortiment vindt, betreffen voornamelijk index snijplanken. Deze zijn zacht genoeg voor je messen en stevig genoeg als ondergrond. Bovendien zijn de snijplanken niet alleen praktisch, maar hebben ze ook een mooi design. Want het oog wil ook wat, toch?

 

Extra hygiënisch werken met een aparte snijplank voor verschillende waren

Het merk Joseph Joseph is wereldwijd bekend geworden om zijn index snijplanken. Niet voor niets, want jou als (thuis)kok bieden ze een hoop voordelen. Met een dergelijke set beschik je over verschillende snijplanken die elk bedoeld zijn voor verschillende typen voedingswaren. Vis, groenten, rauw vlees en gebakken vlees kunnen zo allemaal op een aparte snijplank worden gesneden. Zo voorkom je kruisbesmetting en werk je dus extra hygiënisch! Je herkent elke snijplank aan zijn eigen kleur.

 

Buigbare snijplanken

Je kent het misschien wel: wanneer je jouw groenten hebt gesneden en in de pan wilt doen, valt de helft ernaast. Op de kookplaat, in een andere pan waar ze niet thuishoren, of zelfs op de vloer. Behoor jij ook tot die categorie koks die er altijd een rommeltje van maken wanneer ze hun gesneden voedingsmiddelen naar de pan moeten verplaatsen? Kies dan voor een van de snijplanken die je na het snijden kunt ombuigen tot een soort van schep. Zo schuif je de ingrediënten zonder ook maar enige moeite in de pan.

 

Voor elke kok de ideale snijplank

Het mes waarmee je je ingrediënten snijdt, berg je nadat je het hebt afwassen weer netjes op in de keukenlade, maar wat doe je met snijplanken? Losse snijplanken zijn niet altijd even handig op te bergen, maar ook daarvoor is anno nu een handige oplossing bedacht: de snijplankhouder! Deze neemt maar weinig ruimte in en kun je dus prima op je aanrecht zetten. Wist je trouwens dat er ook sets met mini snijplanken bestaan? Voor elke kok bestaat er de ideale oplossing!