Hoeslakens

Hoeslakens
Een hoeslaken is niet alleen een esthetische toevoeging aan je bed, het zorgt er ook voor dat je matras schoon en fris blijft. Een hoeslaken heeft elastiek rondom, waardoor het perfect om het matras past. Hoeslakens zijn verkrijgbaar in diverse prachtige kleuren en hoogwaardige materialen. Wil je online een hoeslaken kopen? Ontdek ons uitgebreide assortiment hoeslakens en kies jouw favoriet.

 

Hoeslakens en de maten
Maten van hoeslakens zijn essentieel. Een standaard eenpersoonsbed is meestal 70, 80, 90 of 100 cm breed en 200 cm lang. Bijpassende hoeslakens zijn meestal 70x200 cm of 80x200 cm. Voor een tweepersoonsbed van 140x200 cm zijn er hoeslakens beschikbaar. Voor extra lange matrassen zoals lits-jumeaux zijn maten van 160x200, 180x200 of 200x200 cm gangbaar. De meeste hoeslakens zijn stretchy, passend voor verschillende maten. Een hoeslaken van 200x220 cm past bijvoorbeeld op matrassen van 200, 210 en 220 cm.  

Als je twijfelt over de maat, meet dan simpelweg de breedte en lengte van je matras of topper op. In het filter kun je vervolgens de gewenste afmetingen aanvinken, waardoor je direct ziet welke hoeslakens beschikbaar zijn in die maat.

Naast de breedte en lengte van je bed, is ook de hoogte belangrijk. Standaard hoeslakens zijn meestal geschikt voor matrassen met een hoogte tussen 25 en 30 cm. Daarnaast zijn er hoeslakens voor toppers, split-toppers, dubbele split-toppers, boxsprings en kinderbedjes.

 

Topper hoeslakens
Voor toppers kun je kiezen uit verschillende maten hoeslakens. Een laken met een lagere hoekhoogte (ongeveer 10 cm) past perfect om een dun topmatras. Ook zijn er hoeslakens voor split-toppers, waarbij het laken in het midden een split heeft voor verstelbare matrassen aan beide zijden.


Hoeslakens met extra hoekhoogte
Hoeslakens met extra hoge hoekhoogte zijn ideaal voor extra dikke matrassen zoals die van een boxspring of waterbed. In de productomschrijving staat altijd vermeld voor welke matrasdikte het hoeslaken geschikt is.

Materiaal Hoeslaken
Het materiaal van een hoeslaken is cruciaal, gezien het direct contact heeft met je huid gedurende de nacht. Het materiaal moet comfortabel aanvoelen en passen bij je persoonlijke voorkeur en bijpassend dekbedovertrek. Ons assortiment biedt verschillende materialen, zoals:

-Katoen: Zachte en comfortabele stof met ademende en vochtregulerende eigenschappen.

-Jersey: Elastisch materiaal dat strak om het matras past. Vergelijkbaar met gewoon katoen.

-Katoen-satijn: Luxueuze stof met een extra zachte, soepele textuur en een mooie glans.

-Flanel: Perfect voor de winter, houdt warmte vast maar is toch ademend en vochtabsorberend.

 

Molton hoeslaken
Naast gewone hoeslakens hebben we ook molton hoeslakens. Moltons beschermen je matras tegen vuil, vocht en slijtage. Meestal voelen moltons wat stugger aan en zijn ze gemaakt van een dikke, wollige stof.

Aanbieding hoeslakens bekijken
Ben je op zoek naar nieuwe hoeslakens die passen bij je nieuwe dekbedovertrek? Of wil je gewoon een nieuw hoeslaken? Ons ruime assortiment biedt verschillende merken, materialen, kleuren en hoekhoogtes. Kies het materiaal dat aansluit bij jouw wensen en bij je slaapkamerinterieur.

Heb je vragen over maten, hoekhoogtes of materialen? Onze klantenservice staat klaar om je te helpen met advies en antwoorden op al je vragen